Jazzlab – Do Your Thing, 10 juni

Op zaterdag 10 juni staan tijdens de Jazzlab Sessions in Muziekpodium DJS de deelnemende musici zelf centraal. Een aantal bekende en onbekende muziekmakers uit Dordt en omgeving speelt op geheel eigen wijze bestaand jazz- en soulrepertoire of eigen stukken. Herkenning en verrassing gaan hand in hand en wisselen elkaar af.
Het thema is ‘Do Your Thing’ en het kan dus alle kanten op gaan. In diverse bezettingen zullen de musici de essentie van jazz-improvisatie pakken. Sommigen gebruiken hierbij het Realbook dat vol staat met jazzstandards, anderen gebruiken pop- en soulrepertoire en een aantal zal ook eigen composities ten gehore gaan brengen. Bij voorbaat een muzikaal avontuur.
De regionale sessiemusici die deze avond zullen spelen, komen ës middags bij elkaar om de arrangementen te bekijken, om vervolgens een paar uur later het podium te beklimmen en het publiek te trakteren op een mooie uitvoering. In diverse bezettingen zullen de musici een fijne selectie ten gehore brengen. Al met al belooft het weer een gevarieerde avond te worden.

•Datum: zaterdag 10 juni 2023
•Plaats: Muziekpodium DJS
•Adres: Grotekerksplein 1
•Deur open: 21:00 / aanvang: 21:30
•Entree: 6,- / leden 3,- (ex fee)

Over jazznieuws

saxofoondocent en jazzworkshopleider