Artvark Saxophone Quartet & Claron McFadden, 25 maart

JAZZMIN: Artvark Saxophone Quartet & Claron McFadden

JazzMin: aandachtig genieten van jazz door samenwerking DJS en Kunstmin

Muziekpodium DJS, meer dan 75 jaar geleden opgericht als jazzsociëteit, presenteert de komende maanden met trots een nieuwe concerten JazzMin in de nóg langer bestaande Schouwburg Kunstmin.
Met ingehouden adem op het puntje van je stoel luisteren naar kunstige jazzmuziek en crossovers met bijvoorbeeld klassiek. Daar leent de Kleine Zaal van Schouwburg Kunstmin zich veel beter voor dan het gezellige, maar kleinere Muziekpodium DJS. Daarom sloegen deze twee Dordtse cultuurinstellingen de handen ineen.

Artvark Saxophone Quartet & Claron McFadden – Hear, Hear… Listen!

De eerste JazzMin is op zaterdag 25 maart. Dan delen Artvark Saxophone Quartet en klassiek sopraan Claron McFadden het podium met hun muziekvoorstelling Hear, Hear… Listen!
Zangeres McFadden selecteerde een interessante en bonte schakering aan filosofische, spirituele en grappige teksten van vrouwen uit de geschiedenis als uitgangspunt voor dit veelzijdige programma. Het vlijmscherpe saxofoonkwartet Artvark omlijst dit muzikaal en nodigt zichzelf en het publiek uit om de wereld vanuit meer perspectieven te beluisteren dan vooral het mannelijke.
Het Artvark Saxophone Quartet is een van de meest verfrissende jazzensembles van Nederland. Het kwartet bestaat uit Bart Wirtz (altsax), Rolf Delfos (alt- en sopraansax), Mete Erker (tenorsax) en Peter Broekhuizen (baritonsax).
Artvark speelde op grote internationale festivals zoals het Caïro Jazzfestival, North Sea Jazz en Bohemia in Praag. Naast de ‘solo’concerten ging Artvark ook bijzondere samenwerkingen aan, zoals met jazzlegende Peter Erskine, de Senegalese meesterdrummer Doudou n’Diaye Rose en componist Philip Glass. Met de klassieke sopraan Claron McFadden, met wie ze in 2010 de CD ‘Sly Meets Callas’ opnamen, speelde het kwartet op de Rotterdamse Operadagen en het Grachtenfestival.

• JazzMin: Artvark Saxophone Quartet & Claron McFadden
• Zaterdag 25 maart 2023
• Plaats: Schouwburg Kunstmin
• Adres: Sint Jorisweg 76
• Aanvang: 20:30 uur
• Entree: 22,50 euro
• Meer info: www.muziekpodiumdjs.nl/jazzmin/

Over jazznieuws

saxofoondocent en jazzworkshopleider