Frits Bayens Bigband met Arno Krijger, 19 maart

19 maart Frits Bayens Bigband met Arno Krijger op hammond orgel
Sunday Session in De Bussel om 11.00uur

De FBBB nodigt regionale topsolisten uit tijdens haar Sunday Sessions. Unieke muzikale ontmoetingen in de foyer van Theater De Bussel in Oosterhout waar u van mee kunt genieten. Op zondag 19 maart om 11.00uur ontmoeten u en de FBBB de Tilburgse hammond organist Arno Krijger.

Met zijn kenmerkende Hammond-orgelstijl en veelzijdigheid op dit instrument, bewandelt de in 1972 in Terneuzen geboren Arno Krijger niet alleen het brede spectrum van jazz waarvan hij misschien wel het bekendst is, maar ook de werelden van funk, pop en alternatieve muziek.
Als sideman is Krijgers geluid opgenomen op tientallen albums van artiesten in vrijwel elk muziekgenre.
Zijn kenmerkende spel, waaronder het spelen van de baspedalen, sierde de meeste albums. Qua stijl is Larry Young van grote invloed geweest in zijn spel. Ook Larry Goldings heeft hier veel aan bijgedragen.

Arno heeft nauw samengewerkt (onderweg en in de studio) met artiesten als Billy Hart, Greg Osby, Nils Wogram, Dejan Terzic, Jesse van Ruller, Stefan Lievestro, Hans van Oosterhout, Pascal Vermeer, Dick de Graaf, ToineThys en James Scolfield.

Over de FBBB
De FBBB, opgericht in 1975, heeft zich onder het inspirerend leiderschap van Frits Bayens in de afgelopen 45 jaar ontwikkeld tot een bigband van professioneel niveau. De band is samengesteld uit zeer ervaren muzikanten met een grote passie voor jazz. In 2020 heeft Frits het stokje overgedragen aan Jasper Staps.

Het orkest is een kweekvijver gebleken van nationale topmusici, zoals pianist Rob van Bavel, bassist Marc van Rooij, trombonist Louk Boudesteijn en drummer Hans Eijkenaar.
Elke maandagavond repeteert de band in Theater De Bussel in Oosterhout. Belangstellenden zijn altijd van harte welkom bij deze repetities, de horeca van De Bussel is open.

Kaarten
Bestel uw kaarten voor dit concert op de website van Theater De Bussel: https://www.theaterdebussel.nl/


fotograaf: Frans Strous

Over jazznieuws

saxofoondocent en jazzworkshopleider