ANTON GOUDSMIT’S TON PETIT, 4 maart

ANTON GOUDSMIT’S TON PETIT + IN PORGY EN BESS
ANTON GOUDSMIT ARTIST IN RESIDENCE 2023

Op zondagavond 4 maart is de bekende Nederlandse jazzgitarist Anton Goudsmit te gast in Porgy en Bess in Terneuzen voor een optreden.
Een paar jaar geleden kwam Anton Goudsmit’s Ton Petit tot stand. Ton Petit is de titel van het in 2021 uitgekomen album dat Goudsmit maakte met bassist Sean Fasciani en drummer Tim Hennekes. Voor de live- optredens wordt dit trio versterkt met rietblazer Mete Erker en trombonist/lapsteelgitarist Joost Buis. Ton Petit + dus.
De eigenzinnige composities van Goudsmit zitten vol subtiele verrassingen en vergen dan ook alles van de band om op het scherpst van de snede te musiceren.
Saxofonist Mete Erker duikt met hart en ziel in de muziek met zijn lyrische en intuïtieve spel. Mete is een meester in samenspelen maar weet altijd de ruimte te vinden om zijn bevlogen improvisaties tot bloei te laten komen.
Trombonist en lapsteel gitarist Joost Buis weet als geen ander de muziek up te graden met zijn vindingrijke en vrije spel. Hij heeft koffers vol met ideeën uit zijn eigen Buisonics fabriek en vond inspiratie bij zijn helden, Duke Ellington, Herbie Nichols en the Beach boys.
De Amerikaanse topbassist Sean Faciani speelt Anton’s muziek met zoveel gemak en souplesse dat het lijkt alsof hij dat al decennia doet. Hij heeft gestudeerd aan het Berklee College of Music in Boston en duikt overal op in groepen rond musici als Mola Sylla, Omar Ka, Reinier Baas en Lage Lund.
e tomeloze energie en fabelachtige techniek van Tim Hennekes zorgen er voor dat alles ook nog eens geweldig klinkt. Geen idee is hem te gek en hij kan dan ook echt alles spelen dat in hem opkomt. De rijzende ster van dit grote talent zal u niet zijn ontgaan

De aanvang is 20.00 uur en kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Porgy en Bess.

Over jazznieuws

saxofoondocent en jazzworkshopleider