Ellister van der Molen & friends

Zondagmiddag 18 december organiseert Jazz Dokkum het inmiddels vierde concert van een reeks jazzconcerten en jamsessies in Dokkum. Het wordt ongetwijfeld weer een heerlijke middag zo vlak voor kerst, met Ellister van der Molen, trompet en Frank Paavo, saxofoon. Ellister van der Molen studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en volgde jazzstudies bij onder meer Jarmo Hoogendijk, Ack van Rooyen en Frans Elsen. Haar album Smalls NYC werd zeer positief onthaald in de jazz pers en leidde tot o.a. een optreden op het North Sea Jazz Festival. Deze middag leggen Ellister en Frank een vocaal sausje over het concert met het jonge Friese zangtalent Laura Kooistra en met zangeres Heleen Wagemans. De musici worden begeleid door Hans Ruigrok op bas, Bob Wijnen op keyboard en André Valkenburg op slagwerk. Het concert en de jamsessie is gratis toegankelijk dankzij de medewerking van Café Restaurant De Posthoorn, Diepswal 21. Aanvang concert 15.00 uur. Vanaf ongeveer 16.30 uur kunnen redelijk gevorderde amateurs deelnemen aan de jamsessie onder leiding van saxofonist Frank Paavo.

https://jazz-dokkum.nl
Foto: Ellister van der Molen, (foto Merlijn Doomernik)