“NOTORIOUS MONKS” 15 jaar, 29 november

De enige echte Monnickendammer bigband The Notorious Monks startte in januari 2006 met een puike selectie van Monnickendammer muzikanten, aangevuld met nog meer puike muzikanten uit de omstreken, tot Venhuizen aan toe!
Het eerste openbare optreden op het bigbandfestival te Alkmaar in juni 2006 leverde meteen de aanmoedigingsprijs op. Een vliegende start voor The Notorious Monks.

Onder leiding van Rutger van Otterloo, bekend jazz-saxofonist , streven The Notorious Monks naar een eigen geluid waarbij kwaliteit en speelplezier voorop staan.
Op het repertoire staat natuurlijk veel jazz (naast o.a. klassiekers van Nestico en Ellington en ook Mingus ) maar ook latin, funk en rock en pop (denk aan Stevie Wonder, Curtis Mayfield, Amy Winehouse maar ook Snarky Puppy)
Hiermee zijn The Notorious Monks prima in staat een swingend concert te geven, waarbij dansen niet makkelijk valt te vermijden!

Dat Edam prachtige zangeressen voortbrengt heeft Sarina Reilingh bewezen. Zij was frontvrouw van de Monks van 2006-2010. Sinds de zomer van 2010 heeft Jerney Molenaar, ook uit Edam en ook fantastisch, haar plaats ingenomen. Vanaf 2017 is Maaike Vos de vaste zangeres van de Monks, en is Vincent Koerse van de wereldberoemde Fleppye Auwers een graag geziene gast, omdat ie zo lekker kan croonen.

Zondag 29 november in Jazzclub Mahogany Hall.
Zeevangszeedijk 7 – 1135PZ Edam
Paviljoen De Zuiderzee – telefoon: 0299-676394

Aanvang: 16.00 uur – zaal open: 13.00 uur
Toegangsprijs: € 5,-

Kijk ook op onze site: www.mahoganyhall.nl

Over jazznieuws

saxofoondocent en jazzworkshopleider