COR BAKKER EN FAY CLAASSEN, 7 oktober

COR BAKKER EN FAY CLAASSEN PORGY EN BESS
FIJNZINNIG SAMENSPEL VAN TWEE MUZIKALE GROOTHEDEN

Luister naar de magische wisselwerking tussen Cor Bakker en Fay Claassen op 7 oktober in Porgy en Bess Terneuzen en je hoort het. Eén plus één kan veel meer zijn dan twee. Bij hun samenwerking tillen ze niet alleen elkaar naar het hoogste niveau, maar krijgt ook het repertoire dat ze brengen een extra lading. Daarom is hun programma ‘Cor-i- Fay’  het ontelbare veelvoud van muziek, tekst en betovering.
Hun theaterconcert kreeg de titel ‘Cor-i-Fay’. Niet alleen een woordspeling met hun namen, maar ook met hun imago’s en hun achtergrond. Tussen de liedjes door vertellen ze daar komische anekdotes over. ,,Ik ben gewoon Cor uit de Jordaan waarbij je al snel denkt aan een corveebeurt om de keuken te dweilen’’, zegt Cor. ,,Maar Fay heeft de uitstraling en het uiterlijk van een fee. Zij is de dochter van een kunstschilder. Dat artistieke, elegante imago draagt ze altijd met zich mee. Vandaar Cor-i-Fay.’’
Bij dit theaterconcert geven ze de mooiste liedjes een erepodium. Zo komen er Nederlandse juweeltjes voorbij van Annie M.G. Schmidt en het Klein Orkest, maar ook internationale successen van Cole Porter en John Lennon. Stuk voor stuk herkenbare nummers die je in het hart raken, omdat ze de deur openen naar herinneringen, verlangens en bijzondere momenten die iedereen met zich meedraagt. Fay: ,,Los van de jazz is het heerlijk om samen met Cor een breed spectrum van pop tot kleinkunst aan bod te laten komen. Vooral dat Nederlandstalige laatje is bij mij veel te lang dicht gebleven.’’

De aanvang is 20.00 uur en kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Porgy en Bess.

Over jazznieuws

saxofoondocent en jazzworkshopleider

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.