FAY CLAASSEN, 29 maart

JAZZZANGERES FAY CLAASSEN MET BAND IN  PORGY EN BESS
MET PROGRAMMA CLOSE TO YOU – SONGS FROM THE 70S

Fay Claassen is  één van de bekendste jazzzangeressen in Europa en op 29 maart treedt ze samen met haar band op in Porgy en Bess in Terneuzen. Ze heeft haar eigen plaats verworven als een heel veelzijdige musicus die niet in één hokje te vangen is. Nu is ze een geheel nieuwe weg ingeslagen met muziek uit haar verleden. ‘Close To You’ is een programma met herkenbare en tijdloze nummers die bij velen in het geheugen staan gegrift.
In 2005 vierde zij triomfen met een ode aan Chet Baker waarvoor ze onderscheiden werd met de Chet Baker Award.  Voor haar veelgeprezen album ‘Two Portraits of Chet Baker’  kreeg ze bovendien een gouden plaat uitgereikt.  Met dat programma trakteerde ze toen ook Porgy en Bess op een gedenkwaardig concert.
In 2017 werd Fay Claassen gevraagd om mee te werken aan een album met evergreens zoals ‘One Day I’ll Fall Away’ en ‘Killing Me Softly’ ten bate van het Prinses Maxima Fonds. Dat beviel zo goed dat ze besloot er een geheel eigen programma van te maken waarmee ze nu de podia bestormt.
Met haar alweer negende album  ‘Luck Child’ scoorde ze in 2018 maar liefst twee Edisons. Fay heeft een indrukwekkende carrière achter de rug.

Fay Claassen, zang
Karel Boehlee, piano, keyboards
Peter Tiehuis, gitaar
Theo de Jong, basgitaar

De aanvang is 20.00 uur en kaarten kunnen worden verkregen via de website van Porgy en Bess. Op deze website is nog meer achtergrondinformatie te vinden en zijn beeld- en geluidsfragmenten  beschikbaar.

jazznieuws

Over jazznieuws

saxofoondocent en jazzworkshopleider