28 maart • BestJazz (Cancelled)

 

CANCELLED: We proberen dit evenement te verzetten. Zodra we de nieuwe datum weten maken we dat bekend.

BestJazz nu internationaal:
Zaterdag 28 maart 2020 wordt in de Prinsenhof de volgende editie van BestJazz gehouden.

Hét ‘toonaangevende’ jazz evenement voor Best ontwikkelt zich naar een hoger plan met het aantrekken van bands van buiten de regio. Zo is er een optreden van Moofpack uit Den Haag en de Interfak bigband uit Leuven (Belgïe). Naast muziek door ‘big bands’ en kleine combo’s, is er een expositie van schilder Riny van As te bewonderen. www.vanasart.com/riny-van-as/

Het belooft weer een goed gevulde avond te worden in de Prinsenhof. Bezoekers kunnen op een gevarieerd programma rekenen, verdeeld over diverse zalen. Alles in een ontspannen sfeer. Deze formule geeft het publiek de gelegenheid om op elk moment hun favoriete muziek te gaan beluisteren. Als gastheer fungeert de Backyard Bigband uit Best. Deze timmert al jaren met passie aan de weg om het jazz gebeuren in Best te stimuleren. Meer achtergrond op www.backyard-bigband.nl/bestjazz. De optredens beginnen om 19:30, de zaal is open vanaf 19:00.
Deelnemende bands zijn:
•Solid Bigband uit Gemert
• Interfak Bigband uit Leuven (B)
• Backyard Bigband uit Best
• Vocalgroep Take Eight uit Mierlo
• Moofpack uit Den Haag
• De Lijfband uit Eindhoven

Daarnaast zal er ook een gelegenheids bigband optreden onder het motto ‘Xperience the Bigband Groove’. Deze bestaat uit amateurs uit Best die niet vast in een band spelen en in enkele workshops hun repertoire hebben ingestudeerd. Dit is een terugkerend initiatief van de Backyard big band, waarin trotse musici aan hun niet minder trotse dierbaren hun gezamenlijke kunsten laten horen. Muziek is voor iedereen!
Aan het slot van de avond zullen de aanwezige musici een spetterende jamsessie houden.

Alle details zijn te vinden op www.bestjazz.nl