Tamara Baas & band bij PJPJ op 14 december 2019 in Voorschoten

Tamara Baas is jazz zang en gitaar studente aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Zij houdt zich veel bezig met componeren en heeft een eigen band, een mix tussen jazz en pop met Braziliaanse jazz invloeden. Volgend jaar komt haar eerste EP uit. In september 2019 was haar eerste tour op de Canarische Eilanden. Op 14 december 2019 wordt Tamara begeleidt door:
Hue Blanes, piano
José Cervera Minguez, altsaxofoon
Ignacia Santoro, contrabas
Nitin Parree, drums
Hue Blanes, pianist (Melbourne Australië, 1984) componeert jazz en hedendaagse muziek, tragikomische stukken over liefde, sterven en complottheorieën in de wereld. Hij speelt jazz, jazz- standards maar ook klassieke muziek van blad en spirituele liederen. Hue trad 4 jaar achterelkaar op bij het Melbourne International Jazz Festival (MIJF) met eigen projecten en in samenwerking met andere artiesten. In 2018 won hij de “Lucerne School of Music International Jazz Piano Competition (Langnau, Switzerland)”. Momenteel woont Hue in Nederland. Hij breidt zijn onderzoek uit, na zijn eerdere werk, naar de ‘muzikaliteit van spraak’. Hue won een onderzoeksprijs voor de these “The Improvisational Ear; A Framework for Conversational Improvisation (2019)” en ontving daarmee zijn Masters diploma ‘Cum Laude’ met onderscheiding!

Jose Cervera Minguez (1995), altsaxofoon, werd geboren in Villar del Arzobispo (Valencia), Spanje. Hij begon op de plaatselijke muziekschool met saxofoon te spelen. Daarna volgde hij klassiek saxofoonles tot zijn 19de jaar. Na zijn afstuderen volgde hij verschillende muzieklessen en ‘masterclasses’ op SedaJazz (universiteit Valencia). Hierna kwam hij naar het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar hij in 2015 zijn Bachelors diploma haalde. Binnenkort sluit hij  zijn Masters diploma af op het Conservatorium van Amsterdam.

 

 

Ignacio Santoro, contrabas is een jazzbassist die werd geboren en opgroeide in Buenos Aires, Argentinië. Hij begon op de elektrische basgitaar op zijn 14e maar switchte 4 jaar later naar de contrabas. Dit gebeurde omdat hij de waarde van jazzmuziek ontdekte! In Buenos Aires was hij sinds zijn 18e jaar al zeer actief in de jazzscene. In 2013 verhuisde hij naar Nederland omdat hij wist dat in Den Haag een conservatorium is waar een keur aan jazztopmusici les heeft gehad of les geeft! Hij slaagde al voor zijn Bachelor examen in 2017 en behaalde zijn masters diploma in 2019! Ignacio treedt regelmatig op in Nederland, België, Spanje en Italië.

 

Nitin Parree (1996), drums is een Nederlandse drummer die in Den Haag woont en aan het Koninklijk Conservatorium studeert. Op 10-jarige leeftijd begon hij met drummen en speelde op de middelbare school al in verschillende pop- en funkformaties. Op zijn 14de deed hij mee aan een masterclass van saxofonist en bandleider Peter Guidi en speelde voor het eerst ‘swing’. Zijn toenmalige drumdocent Paul van Vossen stuurde hem toen naar Eric Ineke. Hij kreeg meer dan 6 jaar lessen van Eric Ineke en kreeg ook les van Stefan Kruger en Felix Schlarmann. Grote voorbeelden vanaf dat moment werden de drummers Art Blakey en Elvin Jones. Nitin speelde in verschillende bezettingen al op festivals zoals; ‘Jazz in de Gracht’, ‘Cutting Edge’, ‘Jazz Culinair Voorburg’ en het ‘Dakota Jazz Festival’.

PJPJ

Over PJPJ

Podium Jong Professionals Jazz (PJPJ) is een stichting die al sinds 1994 studenten van de Jazz-afdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag in de gelegenheid stelt om presentatie-en podiumervaring op te doen in het verlengde van hun studie tot uitvoerend musicus. Door de jaren heen zijn al veel talenten bekende musici geworden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.