THE PREACHER MEN, 23 november

23 NOVEMBER 2019 – THE PREACHER MEN
Jazzclub Perdido presenteert dit trio op de tweede concertavond van dit seizoen en de organisatie verwacht een uitverkocht huis, te meer daar zij de Edison Publieksprijs 2019 hebben gewonnen

The Preacher Men prediken de groove, met scheurende sax, gruizig Hammond-orgel en drumbeats waarbij stilzitten onmogelijk is.
Met de ‘groovy-blue songs’ van hun album Blue nemen The Preacher Men je mee terug in de tijd naar de rokerige bluesclubs in het zuiden van de Verenigde Staten. Het album, dat opgenomen werd met de legendarische producer Al Schmitt (Sam Cooke, Frank Sinatra, Henry Mancini), werd verkozen door een van de beste albums van het afgelopen jaar in Jazzism.
The Preacher Men bestaat uit drie musici met een voorliefde voor de Hammondtrio’s uit de jaren 50 en 60, met organisten als Jimmy Smith en Jimmy McGriff, en met albums op labels als Blue Note en Verve. Saxofonist Efraïm Trujillo, eveneens hofcomponist van The Preacher Men, speelt ook in The Ploctones en is muzikaal leider van Amsterdam Funk Orchestra. Rob Mostert wordt internationaal geroemd als kenner van het Hammond-orgel. Drummer Chris Strik wordt in Slagwerkkrant geprezen als ‘Nederlands beweeglijkste drummer’.
Efraïm Trujillo tenorsax / 
Rob Mostert Hammond B3 Organ
 / Chris Strik drums

Kaarten €15,00 verkrijgbaar bij Vivant Frank Evers, Mariastraat 2, Hillegom, via reserveren@perdido.nl en indien nog voorradig op de concertavond aan de zaal.
Bij overmaking van €50,00 op rekening NL33RABO0388146232 kan men nog donateur worden voor dit seizoen en zijn de komende vijf concerten vrij van betaling. Men ontvangt dan op de concertavond een donateurskaart.

jazznieuws

Over jazznieuws

saxofoondocent en jazzworkshopleider