Jazzconcert PJPJ 12 oktober 2019 met o.a. Joris van Deventer (drums), Simon Rigter (saxofoon) en Herman Otten (zang)

Drummer Joris van Deventer stelde voor dit jazzconcert een speciale band samen met Simon Rigter op saxofoon, Herman Otten, zang, Ian Cleaver, trompet, Wouter van Deventer, gitaar en Cas Jiskoot op contrabas.

Joris van Deventer studeert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en heeft les van o.a. Eric Ineke, Felix Schlarmann en Stefan Kruger. Joris heeft de afgelopen jaren met verscheidene medestudenten gespeeld op jazzpodia en festivals in het binnen- en buitenland.

Simon Rigter studeerde tussen 1989 en 1996 aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar hij les kreeg van saxofonist/klarinettist John Ruocco. Hierna studeerde hij aan het Hilversums Conservatorium bij Ferdinand Povel. In 1997 studeerde hij af in Hilversum. Simon maakt deel uit van The Dutch Jazz Orchestra, The Jazz Orchestra of the Concertgebouw, The Rotterdam Jazz Orchestra, The Reeds, Saxology, The Storyville Project, Bop2B, The New Quartet, The Ruud Breuls/Simon Rigter Quintet en Equinox. Simon geeft les aan het Codarts-instituut te Rotterdam en aan het Conservatorium Amsterdam.

Herman Otten (zang) trok in 2016 van Antwerpen naar Den Haag om er zijn studie jazz zang aan te vatten aan het Koninklijk Conservatorium. Zijn Vlaamse roots en liefde voor kleinkunst trekken hem aan tot het werk van Jacques Brel en andere Nederlandstalige legendes als Boudewijn De Groot en Ramses Shaffy, die met hun vertellende performances en gelaagde lyrics hun muziek helemaal tot leven brengen. Ook zijn jazzidolen Mel Torme, Frank Sinatra, Chet Baker, Billie Holiday en Betty Carter inspireren zijn muzikale keuzes en stemgebruik. Daarnaast vind je ook Braziliaanse invloeden terug in zijn repertoire. Kom luisteren en geniet mee van deze mix van jazz en kleinkunst!

Ian Cleaver, trompet, studeert aan het Conservatorium Amsterdam

Gitarist Wouter van Deventer (1994) is sinds zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam actief in de Nederlandse jazzscene, en treedt regelmatig op met enkele van ’s lands beste musici. Wouter is onder andere te horen geweest op podia als het Bimhuis, het Concertgebouw en het North Sea Jazz Festival.

Contrabassist Cas Jiskoot is 21 jaar en komt uit Den Haag. Hij heeft lessen gehad van onder anderen Ron Carter en Marius Beets en hij heeft gespeeld met Peter Beets, Jesse van Ruller, Dick Oatts, Philip Harper en vele anderen.

 

 

PJPJ

Over PJPJ

Podium Jong Professionals Jazz (PJPJ) is een stichting die al sinds 1994 studenten van de Jazz-afdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag in de gelegenheid stelt om presentatie-en podiumervaring op te doen in het verlengde van hun studie tot uitvoerend musicus. Door de jaren heen zijn al veel talenten bekende musici geworden.