Longfield Jazzcrackers, 6 oktober

Op zondag 6 oktober spelen de NO Longfield Jazzcrackers in Porgy en Bess in Terneuzen. In juni 2020 bestaat het orkest veertig jaar en dit optreden is alvast een opwarmer hiervoor.
In juni 1980 werd na een concours in België uit de Harmonie De Vliegende Hollander een jazzbandje gevormd voor het Schelde Jazz Festival van dat jaar. Met slechts drie nummers bestreken zij de straten en kroegen tussen de kop van de Noordstraat en de Dijkstraat., De Schelde Dixies waren geboren. Ze speelden in wisselende bezetting op vele festivals tot in Bratislava toe en hun repertoire breidde zich steeds verder uit.

Vele namen hebben in het rijke verleden hun bijdrage geleverd waaronder Jan Groen, Willem van Wijck, Frank de Groene, Ron Kindt, Ivo de Zeeuw en Piet Verhage.
Tegenwoordig heet de band de NO Longfield Jazzcrackers. Het repertoire is veelzijdig met New Orleans Revival, blues, frisco, gospel enz. Ze zijn actief geweest op vele fronten. City Terneuzen, het Reynaert College in Hulst, de Havendagen Terneuzen, het Schelde Jazz Festival Terneuzen, ZeelandJazz in Terneuzen en Middelburg, Jjazzkerkdiensten, Ride for the Roses Terneuzen, Jazz by the Sea in Domburg en, heel bijzonder, het voorprogramma van het afscheidsconcert in 2017 van de South Jazzband o.l.v. Henk van Belkom.

De huidige bezetting bestaat uit Edwin Lauret bass drum, Adri van Meurs snare drum, Karel Dooms Sousaphone, Gerrie Romeyn banjo, Dirk Hoek klarinet, Marinus Jan van Langevelde trombone en vaste invallers, Edward Nuyten cornet, Franco van Ierland trompet en Martijn van Eetveld sopraansax.

De aanvang is 15.00 uur en de toegang is gratis.

jazznieuws

Over jazznieuws

saxofoondocent en jazzworkshopleider