Trio Izaline Callister in Jazzclub Perdido, 21 september

Het jazzseizoen gaat weer van start. Jazzclub Perdido bestaat 22 jaar en organiseert 6 concerten per jaar in de periode september tot en met mei. De organisatoren hopen dat veel mensen naar de concerten gaan komen, die al sinds 1997 te beleven zijn geweest in het gebouw Kulturele Raad, Irenelaan 16 te Hillegom.

U kunt alle zes concerten bezoeken door 60 euro over te maken op NL33RABO0388146222. Bij losse verkoop is de prijs 15 euro. De samenstellers van het programma trachten variatie in het aanbod aan te brengen, zodat elke jazzliefhebber aan zijn trekken komt. Voor een overzicht van het programma van het seizoen 2019-2020 kunt u naar de vernieuwde site www.perdido.nl 

Zaterdag 21 september de eerste voorstelling met Izaline Callister (zang), Ed Verhoeff (gitaar) en Angelo Verploegen (flugelhorn).

De meerwaarde van dit all-star trio vertaalt zich muzikaal in een organisch samengaan waarbij op de adem’ gespeeld kan worden. Kenmerkend zijn lyrische melodieën, openheid, een krachtig ritme en een onverwachte invulling van de mogelijkheden binnen deze kleine bezetting. Dit door goed gebruik te maken van de sterke kanten van de individuele musici. Het programma bestaat uit originals en bewerkingen van een breed, reeds bestaand repertoire, waarbij niet wordt gelet op taal of stijl. De eenheid wordt bewaard door de sterk persoonlijke benadering van de musici en de grote interpretatiekracht van Izaline Calister. Het muzikale triumviraat is een ware verademing op het gebied van lyriek, melodie en harmonie en originaliteit. Want de drie durven het aan om bestaande, soms deerlijk kapot gespeelde composities, van een eigen grondverf en vooral glimmende laklaag te voorzien. Steeds gedrenkt in die eigen visie op jazzmuziek, inclusief bij (korte) stemimprovisaties unisono in duet met gitaar. Onlangs brachten zij een gloednieuw album uit Live at the Concertgebouw” en veel nummers van dit album kunt u beluisteren tijdens het concert.

Kaarten zijn verkrijgbaar via reserveren@perdido.nl, bij Vivant Frank Evers, Mariastraat 2 te Hillegom en op de concertavond aan de zaal.

jazznieuws

Over jazznieuws

saxofoondocent en jazzworkshopleider