Herbie Hancock, 4 november

Jazzlegende Herbie Hancock voor exclusieve show naar Utrecht
4 november met band in de Grote Zaal van TivoliVredenburg

Herbie Hancock heeft eigenlijk geen introductie nodig; het is moeilijk om iemand op te noemen die meer invloed heeft gehad op de elektronische hedendaagse jazz dan deze Amerikaanse toetsenist, bandleider, componist en acteur. Zijn carrière van vijf decennia als professioneel muzikant kent vele hoogtepunten. Op 4 november komt hij met zijn voltallige band. De line-up wordt binnenkort bekend gemaakt.

Niet alleen krijgt Hancock erkenning als legendarisch jazztoetsenist en componist, hij heeft met zijn werk veel meer genres geraakt. Zijn carrière kwam tot bloei in het baanbrekende kwintet van Miles Davis, waarbij hij aan de wieg van fusionjazz stond en hij nieuwe benaderingen ontwikkelde voor eigen opnames. Na zijn tijd bij Davis richtte hij The Headhunters op, bekend om de combinatie van elektrische jazz met funk en rock. Met The Headhunters nam hij het recordbrekende debuutalbum Head Hunters op, het eerste platina jazzalbum. De nummers Rockit en Future Shock markeerden de inval van Hancock in elektronische dansgeluiden, maar hij bleef ook werken in akoestische setting met V.S.O.P., met ex-Miles Davis bandleden Wayne Shorter, Ron Carter en Tony Williams.

Sindsdien heeft hij in verschillende samenstellingen gewerkt met alle groten der aarde. Denk aan Chick Corea, Wynton Marsalis, Pat Metheny, John Scofield, Branford Marsalis, Steve Wonder, Joni Mitchell en veel, veel meer. Hij heeft 14 Grammy Awards op zijn naam staan, waaronder de Grammy Lifetime Achievement Award, en zijn composities Cantaloupe Island, Maiden Voyage, Watermelon Man en Chameleon zijn moderne standards geworden. Momenteel is Hancock in de studio aan het werk aan een nieuw album, want in het zesde decennium van zijn professionele leven blijft hij waar hij altijd is geweest; in de absolute voorhoede.

Herbie Hancock
Maandag 4 november
TivoliVredenburg | Grote Zaal

Entree: €59,- (incl servicekosten)
Ticketverkoop start vrijdag 10 mei om 10:00 uur
Meer informatie: https://www.tivolivredenburg.nl/agenda/herbie-hancock-04-11-2019/

jazznieuws

Over jazznieuws

saxofoondocent en jazzworkshopleider