SPETTEREND JAZZFEEST TIJDENS 25-JARIG PJPJ JUBILEUM op 25 mei 2019 in Voorschoten

PJPJ-jazzfestival

Tineke Postma 
Foto: Merlijn Doomernik
Alle rechten voorbehouden / All rights reserved

Nationale- en internationale jazzmusici en jong jazztalent sieren het jubileumfeest van het 25-jarige Podium Jong Professionals Jazz (PJPJ) op zaterdag 25 mei in het Cultureel Centrum. Eric Ineke, fulltime drummer met een staat van dienst beginnend in 1968, behoeft nauwelijks introductie. Eric werkte veel in ritmesecties achter nationale en Amerikaanse musici, onder wie Rein de Graaff, Ben Webster, Dexter Gordon en Deborah Brown en stond op alle edities van het North Sea Jazz Festival. Vanaf 2006 treedt Eric internationaal op met zijn JazzXpress. Naast Eric bestaat de groep uit Gidon Nunes Vaz (trompet),Sjoerd Dijkhuizen (tenorsaxofoon), Rob van Bavel (piano) en Marius Beets (bas). Op 25 mei treedt Eric Ineke’s JazzXpress aan met special guest Tineke Postma (altsaxofoon). Tineke werkte met prominente musici en groepen zoals Kenny Barron, Terri Lyne Carrington, Dianne Reeves, Geri Allen en het Metropole Orkest. 30 april dit jaar speelde zij op de International Jazz Day in Melbourne met Herbie Hancock! Ook kunt u genieten van het trio Agerbeek, Albjerg & Klapwijk en gastsolist Claudio Jr. De Rosa, het Eglé Petrošiūté Quartet, Lorenzo Ditta Trio, Maria Voitenkova Quartet, Vito Vičar Quartet en de School voor Jong Talent K.C.

Jubileumboek 25 jaar PJPJ
Harry Steenvoorden uit Voorschoten, schrijver van het jubileumboek, heeft door middel van interviews antwoorden gekregen wat door de jaren heen de jazzconcerten voor de studenten en bezoekers hebben betekend. En ook wat PJPJ hieraan heeft bijgedragen. In het boek staan interviews met (oud)studenten, docenten en bestuur PJPJ, krantenknipsels, foto’s, gebeurtenissen, enz. enz. Een aanrader voor iedereen, niet alleen de jazzliefhebber. Tijdens het jazzfestival vindt de boekpresentatie plaats door Harry Steenvoorden.

Van harte welkom

U bent van harte uitgenodigd voor dit spetterende PJPJ jazzfeest op zaterdag 25 mei 2019 vanaf 16:30 uur. Chinese catering is aanwezig voor de festivalganger en er is volop gratis parkeergelegenheid!

Entree €12,50. Donateurs en tot 18 jaar gratis toegang. Cultureel Centrum Voorschoten, Prinses Marijkelaan 4, Voorschoten

Voor meer info zie : www.pjpj.nl

PJPJ

Over PJPJ

Podium Jong Professionals Jazz (PJPJ) is een stichting die al sinds 1994 studenten van de Jazz-afdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag in de gelegenheid stelt om presentatie-en podiumervaring op te doen in het verlengde van hun studie tot uitvoerend musicus. Door de jaren heen zijn al veel talenten bekende musici geworden.