Programma Zeeuwse Jazzdagen

Programma Zeeuwse Jazzdagen

Geen festival ZeelandJazz dit jaar, maar toch programmeren verschillende partner organisaties zelf jazzconcerten onder de noemer Zeeuwse Jazzdagen een sterk programma. Tijdens het tweede weekend van juni in Terneuzen en het derde weekend van juni in Middelburg. Kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar.

Terneuzen

In Terneuzen gebeurt het bij het legendarische jazzpodium Porgy en Bess. Maar ook het jongerenpodium de PIT en verschillende cafés in Terneuzen zullen een jazzprogramma bieden, gratis toegankelijk, en er zijn als vanouds een aantal straatorkesten, zoals The Scat Cats, The N.O. longfield Jazzcrackers en MayDay Jazzband.

In Porgy en Bess op zaterdag 8 juni: Frank Montis & Friends met Tom Beek, Vincent Koning, Martin Verdonk en Salle de Jonge, onder de bezielende leiding van toetsen- en stemvirtuoos Frank Montis. In de pauze: Rony Verbiest op accordeon. Daarna Jules Deelder en Boris Van der Lek, twee mastodonten tezamen op de planken. Bijgestaan door musici van naam en faam brengen ze het beste uit een glorieus jazzverleden in muziek en gedichten.

Op 9 juni een mooi zondagmiddagconcert met de rasmuzikanten Koen De Cauter, Fapy Lafertin en Rony Verbiest . Deze unieke formatie is speciaal op verzoek voor de Zeeuwse Jazzdagen samengebracht door Hanse Zuiderbaan, de voorzitter van Porgy en Bess.

Middelburg

Vrijdag 14 juni in podium de Spot: Muziekpodium Zeeland programmeert hier de groovende soul en jazz van Kemenade Hammond Sandwich, dat zijn Carlo de Wijs-Hammondorgan, Arno Krijger- Hammondorgan, Chris Strik-drums, Jeroen Doomernik-trumpet, Paul van Kemenade-altosax. Daarna op zoek naar de bakermat van gospel en soul, en zeker ook jazz, met Michelle David & The Gospel Sessions. Door de Spot zelf geprogrammeerd. “Music that feeds the heart and soothes the soul, daar gaat het wat mij betreft over” zegt de zangeres van de band.

Zaterdag 15 januari: Jazz in the City met 5 looporkesten in de Binnenstad, live jazz op de Vismarkt en diverse concerten op Plein 40.

Zaterdag 15 januari in podium de Spot: geprogrammeerd door Muziekpodium Zeeland de pure jazz van het Mete Erker Trio met: Mete Erker – Saxofoon, Daniël Eskens – Basgitaar & Synths, Jimmi Hueting – Drums & Sounds.
En als swingende afsluiter zet de Spot zelf Zuco 103 neer. Deze Brazilelectro pioniers met zangeres Lilian Vieira zijn back on track. 20 jaar bestaan ze dit jaar en nog steeds weten ze te vernieuwen in hun combinaties van Braziliaanse, jazzy en elektronische elementen. De band klinkt hechter dan ooit en laat nog steeds elke zaal stuiteren.

Tickets

Tickets zijn verkrijgbaar via de websites www.despotmiddelburg.nl en www.porgyenbess.nl

Zeeuwse Jazzdagen

Zeeuwse Jazzdagen is een samenwerking tussen Zeeland Theaters, de Zeeuwse Concertzaal, Porgy en Bess Terneuzen, de Spot Middelburg, Stichting Jazzclub Zeeuws Vlaanderen, Stichting 99 Middelburg. en de VOM Middelburg.
Na het afgelasten van het festival ZeelandJazz is dit een tussenoplossing voor een nog sterker jazzfestival in Terneuzen en Middelburg vanaf 2020. De uitvoering van het nieuwe festival zal volgend jaar in handen liggen van de nieuwe organisatie die voortvloeit uit het samengaan van MuziekPodium Zeeland en de Zeeuwse Concertzaal.

jazznieuws

Over jazznieuws

saxofoondocent en jazzworkshopleider