LEDONNE-HERRING QUARTET, 7 april

JAZZQUARTET IN  PORGY EN BESS
LEDONNE-HERRING QUARTET MET VEEL HAMMOND EN SAX

Op 7 april is het Mike leDonne – Vincent Herring Quartet te gast in Porgy en Bess in Terneuzen. De Amerikaanse Hammond grootheid LeDonne wordt  vergezeld door de opwindende altsax van Vincent Herring . Dit Amerikaanse duo staat garant voor Original Grooves, Jazzed up Soul-classics en Catchy Jazztunes: van Earth, Wind and Fire tot Horace Silver. Het kwartet bestaat verder uit Martien Oster, gitaar, en Hans Braber, gitaar.
Behalve een befaamd pianist, hij speelde al in 1990 in Porgy en Bess, is Mike LeDonne een van de meest vooraanstaande Hammond B3 orgelspelers. Hij was gedurende elf jaar de musical director van de Milt Jackson band en werkte met veel grootmeesters uit de jazzhistorie zoals Benny Goodman, Sonny Rollins, Art Farmer en Dizzy Gillespie. Mike presenteerde onlangs een nieuwe cd met Cory Weeds met alle EW&F classics genaamd “Let’s Groove”. Hij maakte verschillende albums met zijn New Yorkse Kwartet (met Peter Bernstein en Eric Alexander) waarmee hij de muziek van Michael Jackson en Nathalie Cole in een ander perspectief plaatste.
Altsaxofonist Vincent Herring was al in 2010 op het podium van Porgy en Bess te vinden. Hij is zeker een van de meest belangrijkeopvolgers van Charlie Parker en Cannonball Adderly. Hij kwam in de jaren 80 als rising star in de band van Horace Silver en speelde met talloze grote jazzhelden bijna continu op tournee over de wereld. Opvallende beurten als gastsolist zijn die met Wynton Marsalis in Lincoln Center en met Jon Faddis in de Carnegy Hall Big Band.
Gitarist Martien Oster speelde na zijn studie in de VS op talloze podia en in opnamestudio’s met Monty Alexander, Diana Krall (haar eerste cd) en Dr. Lonnie Smith (“Meeting”) om er een paar te noemen. In 2016 toerde hij door Europa met Fusion pionier Larry Coryell die Martien’s spel omschreef als “intelligent and soulful”. Hij heeft zeer recent het album “Handshake” opgenomen met jazzlegende Harold Mabern.
Hans Braber is een van de belangrijkste Nederlandse drummers. Hij staat bekend om zijn precisie en geweldig melodisch en swingend spel. Hij werkt met grootheden als Lee Konitz, Monty Alexander en Dena de Rose.
De aanvang is 15.00 uur en kaarten zijn via de website van Porgy en Bess verkrijgbaar.

jazznieuws

Over jazznieuws

saxofoondocent en jazzworkshopleider