Peter Beets, 16 maart

JAZZPIANIST PETER BEETS PRESENTEERT ZIJN NIEUWE ALBUM IN  PORGY EN BESS
GERSHWIN MEETS THE BLUES

Pianovirtuoos Peter Beets presenteert op 16 maart zijn nieuwste album ´Gershwin Meets the Blues´ in Porgy en Bess in Terneuzen.
In zijn nieuwe concertprogramma combineert Peter Beets de tijdloze en ijzersterke songs van George Gershwin met energieke swing en spannende improvisaties. Een muzikaal avontuur aan de hand van een van de meest geliefde componisten ter wereld, enthousiast gespeeld en gepresenteerd door topmuzikanten van onbetwiste internationale klasse. Peter Beets op piano, Tom Baldwin op bas en Eric Kennedy op drums.
De rode draad tijdens dit concert zijn de herkenbare en lekker in het gehoor liggende melodieën van Gershwin, die nu als springplank dienen voor een dynamische show, waarin alle facetten van muziek maken en muziek beleven worden benut. Van ingehouden verstilde emotie, via rijke melancholische romantiek naar onstuimig swingende overvloed en blijdschap. Meer dan 80 jaar na zijn dood heeft de muziek van Gershwin nog steeds niet ingeboet aan gevoel en kracht, en in deze originele aanpak komt de enorme waarde van zijn muziek op een nieuwe manier haarscherp in beeld.

Zoals we van Peter Beets mogen verwachten, wordt ieder concert een enerverende ervaring vol afwisseling, de hoogste muzikale kwaliteit en natuurlijk speelplezier.
Hij zal ongetwijfeld met zijn prachtige toucher de Steinwaypiano in Porgy en Bess nóg mooier laten klinken. Een must voor de liefhebbers van het pianotrio in de beste traditie.

Eric Kennedy, is drummer, zanger, percussionist, opleider en componist. Hij studeerde klassiek slagwerk en zang aan de Baltimore School for the Arts, Eric speelde met een enorm aantal grootheden waaronder Curtis Fuller, Phil Woods, John Hicks en Eddie Henderson. Hij is bandleider en lid van het Bobby Watson Quartet/Quintet. Hij geeft wereldwijd clinics, workshops en concerten en won talloze onderscheidingen zoals runner up in de Billy Holiday Vocal Competition. Kortom een muzikale duizendpoot.

Tom Baldwin, bassist, componist en recording artist, werd opgeleid op het Ithaca College en woont en werkt in Baltimore MD. Hij ontving de tweede prijs op de  Thelonious Monk International Bass Competition, het meest prestigieuze jazzconcours ter wereld, waar hij het voorrecht had om samen te werken met een keur van prominenten zoals Al “Tootie” Heath, Fred Hersch, Harold Mabern, Eatha Kitt en James Moody. Hij is een veelgevraagd musicus en speelt regelmatig op de belangrijkste podia zoals de Blues Alley, The Kennedy Center en The Library of Congress.

De aanvang is 20.30 en kaarten kunnen via de website van Porgy en Bess worden verkregen.

jazznieuws

Over jazznieuws

saxofoondocent en jazzworkshopleider