Big Band Balance: 35 jaar een muzikale reis, jubileum optreden 9 maart

Big Band Balance: 35 jaar een muzikale reis 

Feest! Dat is in één woord BIG BAND BALANCE, een traditionele big band met als thuisbasis het Utrechtse Vleuten. In de traditionele bezetting van vijf trompetten, vier trombones, vijf saxofoons, een ritmesectie en twee zangeressen (Liesbeth Gresnigt en Roos van Breukelen) spelen ze op 9 maart allesbehalve een traditionele set bigbandmuziek. Deze avond gaat het om dansen, op bekende latin, pop, rock ’n roll, funk en disco, speciaal geschreven voor big bands. De band laat horen dat big bands veelzijdig zijn, zoals we dat ook gewend zijn bij bijvoorbeeld Robbie Williams, Michael Bublé of dichter bij huis met Guus Meeuwis en New Cool Collective.

Tournees en bajesconcerten

De big band verzorgt al 35 jaar vele optredens. De muzikanten maakten meerdere tours door Polen, gingen naar Italië en Luxemburg en verzorgden in die jaren honderden optredens in Nederland op bijzondere plekken. En nu staan ze in De Helling in Utrecht.

 _____

Op 9 maart 2019 viert Big Band Balance haar 35-jarig jubileum met een bijzonder optreden in De Helling in hometown Utrecht. U kunt daar ook bij zijn. Koop kaarten voor €13,50 via www.dehelling.nl

 ____

 ‘In al die jaren hebben we zo’n beetje alles wel een beetje meegemaakt’, zegt Pim Wittenberns, al vanaf de oprichting de dirigent van Big Band Balance. ‘We speelden dichtbij en ver weg op bruiloften en partijen, tijdens bedrijfsfeesten en op heel bijzondere plekken. Intiem en klein zoals in de Bijlmerbajes of Café De Vijzel – waar ze de hele voorpui uit de gevel haalden om ons te laten spelen – maar ook in de Heineken Music Hall, de Amsterdam Convention Factory, de Jaarbeurs, tijdens de Dutch Wedding Awards in een enorme kerk in Rotterdam en nog zoveel meer.’

 Al die momenten hebben één ding gemeen: de mensen vieren feest. De voetjes gaan van de vloer op verschillende muziekstijlen. Big Band Balance heeft een repertoire van muziek uit pakweg de afgelopen honderd jaar. Van Glenn Miller en Nestico, naar ballroom en easy-listening en van hits uit seventies tot de klappers van nu.

35 jaar podiumplezier

De big band kende in die 35 jaar vele leden, waarvan sommigen al die jaren al spelen, zoals trompettisten Ronald Torsing en Jan Groenenberg. Regelmatig spelen ook bekende muzikanten uit binnen- en buitenland mee bij deze succesvolle big band. Speciaal op uitnodiging voor het 35-jarig jubileum spelen bijvoorbeeld Kees Adolfsen (onder meer New Cool Collective Big Band) en Ray Bruinsma (onder andere Metropole Big Band) mee. Ook oud-muzikanten sluiten aan en spelen met plezier de nummers die ze nog na aan het hart liggen.

jazznieuws

Over jazznieuws

saxofoondocent en jazzworkshopleider