Big Band Koninklijk Conservatorium Den Haag bij PJPJ Voorschoten op 26 januari 2019

Een jazzconcert om niet te missen. Voor jong en oud. 

Het is een unieke belevenis om een optreden van de Big Band Koninklijk Conservatorium mee te maken. De big band heeft een lange geschiedenis. Midden jaren zeventig in de vorige eeuw formeerden studenten en docenten zelf al een big band. Eind jaren zeventig werd pianist en arrangeur Frans Elsen de eerste vaste dirigent. De jazzafdeling van het Koninklijk Conservatorium, die in 1979 van start ging, is als het ware uit die big band voortgekomen. Vanaf het begin van de jaren negentig ging John Ruocco, klarinettist en saxofonist van Amerikaanse afkomst, de band leiden. In de loop der jaren is het repertoire van de big band flink gegroeid. Een deel bestaat uit arrangementen die door docenten en studenten van de jazzafdeling zijn geschreven. Uit deze arrangementen blijkt een grote veelzijdigheid aan stijlen en opvattingen. Een ander deel bestaat uit arrangementen van bekende gastdirigenten waarmee de Big Band heeft gewerkt. De Big Band Koninklijk Conservatorium heeft al meer dan twee decennia  tijdens het North Sea Jazz Festival opgetreden en bij PJPJ een traditie.

Jaarlijks komt de Big Band Conservatorium Den Haag bij PJPJ.

Het jazzconcert wordt gehouden op 26 januari 2019 in het Cultureel Centrum Voorschoten, Prinses Marijkelaan 4, Voorschoten. Entree is € 7,00. Donateurs en jongeren tot 18 jaar gratis. Meer over PJPJ is te vinden op www.pjpj.nl/agenda

PJPJ

Over PJPJ

Podium Jong Professionals Jazz (PJPJ) is een stichting die al sinds 1994 studenten van de Jazz-afdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag in de gelegenheid stelt om presentatie-en podiumervaring op te doen in het verlengde van hun studie tot uitvoerend musicus. Door de jaren heen zijn al veel talenten bekende musici geworden.