Jason Marsalis, 14 januari

Jason Marsalis een week te gast in Nederland

Op uitnodiging van het JazzArt Orchestra zal drummer, vibrafonist en jazz educator Jason Marsalis maar liefst een week lang te gast zijn in Nederland. Maandag 14 januari is de kick-off in het Bimhuis te Amsterdam met een double-bill concert. Daarna volgen concerten, workshops, clinics en lezingen door het hele land.

Jason Marsalis

Jason Marsalis, woonachtig in New Orleans, is de jongste telg uit de wereldberoemde Marsalis familie. De broer van trompettist Wynton en saxofonist Branford zat op zesjarige leeftijd al achter zijn eerste drumkit. Kort na zijn universitaire studie stond Marsalis op het podium met grootheden als Lionel Hampton en Joe Henderson. Sinds enkele jaren is duidelijk dat Marsalis ook een uitzonderlijk talent heeft voor de vibrafoon.

Tijdens het double-bill concert in het Bimhuis is hij voor de pauze als drummer te gast bij het trio van de jonge getalenteerde contrabassist Thomas Pol. Tijdens zijn studie aan het Codarts Conservatorium in Rotterdam nam Pol deel aan een uitwisselingsprogramma met de universiteit van New Orleans, waar zijn voorliefde voor deze stad en haar muziekgeschiedenis ontstond. Hij deelde daar het podium met talloze bekende jazzmusici waaronder Ellis Marsalis, Nicholas Payton en Wess ‘Warmdaddy’ Anderson. Na de pauze speelt Marsalis als vibrafonist een set samen met het JazzArt Orchestra.

JazzArt Orchestra

Het JazzArt Orchestra staat inmiddels bekend om haar gevarieerde programma’s, waarvoor ze een telkens wisselend en groeiend publiek weet te interesseren. Geworteld in de jazztraditie en vaak in een verrassende samenwerking met interessante gastmusici en andere kunstdisciplines.

Het afgelopen jaar boekte het orkest veel lof op diverse podia in het land met haar programma ‘Common Ground’, waarin ze onder leiding van Boy Edgar Prijswinnaar Martin Fondse samen met enkele Syrische gastmusici een cross-over maakte tussen jazz en Syrische originals. In 2015 wist het orkest de Amerikaanse contrabassist en componist John Clayton als ‘artist in residence’ met veel succes voor een week naar Nederland te halen. Met Jason Marsalis is het orkest er opnieuw in geslaagd een vooraanstaand jazzmusicus uit te nodigen en een week te laten werken met diverse jonge jazzmusici in Nederland.

 JazzArt Orchestra invites Jason Marsalis

Maandag 14 januari 2019
Aanvang: 20.30u
Locatie: Bimhuis Amsterdam

Kijk voor meer activiteiten op: www.jazzartorchestra.nl

jazznieuws

Over jazznieuws

saxofoondocent en jazzworkshopleider