Back to the Essence, 11 maart t/m 29 april 2019

Back to the Essence
Van 11 maart t/m 29 april 2019

Michiel Stekelenburg

Keith Jarrett, Charlie Haden, Wayne Shorter, Bill Frisell; allemaal grootmeesters als het gaat om frasering. Miles Davis is misschien wel het grootste voorbeeld als het gaat om ruimte in de muziek en het laten ademen.. Soms zijn de pauzes, de rusten tússen de noten, nog belangrijker dan de noten zelf.

Tijdens de openbare workshop van Michiel Stekelenburg ligt de nadruk op ruimte en frasering. Het teruggaan naar de essentie en het vinden van de rust.

Michiel Stekelenburg wordt gezien als een van de meest toonaangevende gitaristen van dit moment. Hoewel hij de rock, funk en pop nooit onder stoelen of banken heeft gestoken, is het toch ‘modern jazz’ wat de klok slaat. Eind 2011 debuteerde hij dan ook met een jazzalbum: Hypnos. Hij wordt gezien als een gitarist met een helder eigen geluid, en groot compositietalent; Vakblad ‘Gitarist’ spreekt o.a. van ‘Prettig in het gehoor liggende stukken die niet zouden misstaan op een album van Michael Brecker.’

Met zijn tweede album Layers (2016) toerde hij langs de bekende jazzpodia, belandt hij op #1 van de iTunes Jazz Charts en komt o.a. bij VPRO’s Vrije Geluiden. in 2017 stond hij voor de 2e keer met zijn band op North SeaJazz.
www.michielstekelenburg.nl

Data ‘Back To The Essence’

• Start op maandag 11 maart. Vervolg op 18, 25, 1 april, 8 april, 15 april, 22 april en 29 april.

• Niveau 3: Voor de gevorderde (amateur)muzikant.

• Totaal 8 repetities. In de week van 6 mei, zal op donderdag of vrijdagavond, de eindpresentatie plaats vinden.

Lokatie voor de eindpresentatie en op welke avond deze zal plaats vinden, daarover zijn we nog in onderhandeling. (Dizzy / Stadsbrasserie Doelen / Matrix / Belvedere, het Verhalenhuis)

• Voor actuele informatie en updates over deze workshop, check www.jazzisjazzblijft.nl

• Aanmelden kan via deze link ‘Aanmelden‘. Via de browser kan het formulier ingevuld worden en daarna vanuit de browser printen als pdf naar uw bureaublad. Via de mail stuurt u het ingevulde formulier naar info@jazzisjazzblijft.nl
Mocht het niet lukken dan kunt u zich ook aanmelden via de website.

• Voor vragen over deze workshop: info@jazzisjazzblijft.nl of Rienk Smulders, penningmeester; 06 42710745

Aanvang op 11 maart 2019 om 20.00 uur, locatie Soundport Rotterdam (gaat van start bij voldoende deelnemers)

Kosten bij 10 deelnemers € 217,- p.p.

Aanmelden kan tot 4 maart 2019.

Over jazznieuws

saxofoondocent en jazzworkshopleider