LUCY WOODWORD, 25 mei

LUCY WOODWORD IN PORGY EN BESS
ZANGERES VAN SNARKY PUPPY

Op 25 mei vindt er in Porgy en Bess in Terneuzen een optreden plaats van Lucy Woodward. Het optreden is het laatste in de reguliere serie jazzconcerten voor de zomerstop in Porgy en Bess en alvast een opstapje naar het ZeelandJazz Festival dat van 8 t/m 17 juni in Terneuzen en Middelburg plaatsvindt. Ook zullen er dan jazzoptredens plaatsvinden in Porgy en Bess.

De in Londen geboren Engels-Amerikaanse zangeres  is niet in een genre te vangen. Haar opmerkelijke stem bracht haar naar verschillende stijlen en artiesten, zoals samenwerkingen met funk-fusion band Snarky Puppy (vooral op het Grammy-winnende album ‘Family Dinner’), meer soul-based albums en backing-vocal-werk voor artiesten als Rod Stewart, Carole King, Joe Cocker en Randy Jackson.
Daarnaast is zij bekend als co-writer van bijvoorbeeld Stacie Orrico’s hit ‘There’s Gotta Be More to Life’ en als vertolker van het titelnummer van de HBO-serie ‘True Blood’.

In 2016 verscheen haar vierde studio-album ‘Til They Bang on the Door’, uitgebracht op het Ground Up-label van Snarky Puppy oprichter Michael League. Een album vol  toegankelijke jazz en pop, begeleid door Woodward’s heldere en vriendelijke stem. En uiteraard een band die bestaat uit doorgewinterde muzikanten.
Vorig jaar was Lucy Woodward ook al te zien tijdens het ZeelandJazz Festival in Middelburg. Zij verzorgde daar toen een zeer geïnspireerd optreden. Op 25 mei wordt ze begeleidt door Edgar van Asselt, piano; Jeroen Vierdag, bas; Niek de Bruin, drums; Jelle Roozenburg, gitaar.
De aanvang is 21.00 uur en kaarten kunnen worden besteld via de website van Porgy en Bess.

jazznieuws

Over jazznieuws

saxofoondocent en jazzworkshopleider