Eduardo Blanco kwartet, 14 april

Zaterdag 14 april 2018

Eduardo Blanco kwartet

Jazzclub Perdido presenteert zaterdag 14 april het Eduardo Blanco Quartet. Deze avond krijgt bovendien een primeur en een officieel tintje, want Blanco gaat in Jazzclub Perdido zijn nieuwe cd “Childhood Memories” presenteren. Blanco genoot zijn muzikale opleiding tijdens zijn reizen over de hele wereld en al die ervaringen zijn terug te horen in zijn eigen stijl. Een doordachte, sfeervolle en zeer persoonlijke interpretatie van klassieke jazz, waarbij het geluid van de trompet uitstijgt boven de jazzy begeleiding van pianist Dirk Balthuis, Jean-Louis Rassinfosse op contrabas en drummer René de Hilster.

Zij spelen onvervalste bebop, die echter niet een kopie is van de muziek uit de jaren 40 en 50 van de vorige eeuw, maar Amerikaanse swing en blues  elementen bevat uit die periode met toevoeging van frisse, hedendaagse eigen composities. Het verleden en het heden zijn  volkomen geïntegreerd en men kan de rijke jazzhistorie horen gespeeld door muzikanten die er van doordrongen zijn dat jazz het geluid van verrassing weergeeft en alleen waarde heeft als deze muziek met het hart gespeeld wordt.

Aanvang van het concert is 20.30 uur in Theaterzaal Kulturele Raad, Prinses Irenelaan 16 te Hillegom. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Vivant Frank Evers, Mariastraat 2 Hillegom, via reserveren@perdido.nl en op de concertavond aan de zaal.

Over jazznieuws

saxofoondocent en jazzworkshopleider