6e ZOMERJAZZWORKSHOP, Ruud Bergamin

6e ZOMERJAZZWORKSHOP

Te Asnières in Normandië

Van 18 t/m 25 augustus 2018

“Improviseren over Great Jazz Hits”

O.l.v. saxofonist/arrangeur/dirigent Ruud Bergamin

Voor de 6e keer vindt deze Jazzworkshop plaats en dit keer weer in Frankrijk en wel in Asnières te Normandië. In een prachtig vrij- staand landhuis met rustieke omgeving wordt dagelijks gerepeteerd en gewerkt aan een re- pertoire uit de rijke Jazzgeschiedenis. Asnières ligt op 600 km van Utrecht, een stukje onder Rouen en grotendeels per snelweg bereikbaar.

De zomerweek start zaterdag 18 augustus 2018 rond 17.00 uur en loopt tot zater- dagochtend 25 augustus 10.00 uur. De Jazzworkshop is voor beginnende en gevor- derde bespelers van ritme instrumenten, blazers, strijkers en/of stem. Partijen en luis- tervoorbeelden worden ruim van te voren toegestuurd. De workshop wordt afgesloten met een eindoptreden op de vrijdagavond. Er is plaats voor circa 12 deelnemers. De kosten bedragen € 620,= p.p. op basis van een eigen kamer met wasgelegenheid. Het bedrag is inclusief eten, drinken en overnachten.

Ruud Bergamin heeft jarenlange ervaring in het geven van workshops en zijn sporen verdiend als arrangeur, (big)bandleider en saxofonist in vele bands. Hij geeft les, leidt workshops, maakt studiemateriaal, speelt in zijn kwartet Cruise Control en de 9 mans Rotterdam Jazz Lab. (Kijk voor meer info over hem op www.ruudbergamin.com).

De stukken worden door Ruud zorgvuldig gekozen aan de hand van Great Hits uit de Jazzge- schiedenis van ver terug tot op heden. Nummers van Miles Davis, Charlie Parker, John Col- trane, Billie Holiday, Thelonius Monk, Sonny Rollins, Duke Ellington, Nina Simone, Roland Kirk en vele anderen. De stukken worden van te voren gemaild met YouTube luistervoorbeelden. Tijdens de workshop wordt overdag gerepeteerd, ’s avonds geeft Ruud uitleg aan de hand van luister en video voorbeelden.

Veel aandacht wordt gegeven aan het improviseren over deze stukken volgens de M.A.P. me- thode van Ruud. M.A.P. staat voor ‘Motivisch Associatieve Progressie’, het ontwikkelen van je solo vanuit een motief dat spontaan in je opkomt. Er wordt ook gewerkt met riff’s en riff-varia- ties. Improviseren is niet voorbehouden aan virtuozen, iedereen die er voor open staat kan het leren, door het veel te doen en te luisteren naar anderen. Kortom: veel en lekker spelen in een fijne en inspirerende omgeving.

Wil je meedoen? Meld je aan bij: Ben van Veen Email: info@veenjazzexpressions.nl Vermeld in de email je naam, adres, telefoon nr. en instrument
Je kunt Ben bellen voor info op 0654 702 604

Over jazznieuws

saxofoondocent en jazzworkshopleider