Marjoleine Leene en Trio Harry Happel, 20 januari

Marjoleine Leene en Trio Harry Happel bij Jazzclub Perdido

Zaterdag 20 januari is het volgende concert in Jazzclub Perdido met medewerking van Marjoleine Leene en Trio Harry Happel. “Wegdromen op de rijke melodieën, de mooie harmonieën, de timing, de vrijheid en verrast worden door de onverwachte wendingen en avontuurlijke ritmes”. MarjoleineLeene kan lyrisch verhalen hoe zij verknocht is geraakt aan jazzmuziek met het beluisteren van Astrud Gilberto, EllaFitzgerald en Louis Armstrong. Vanaf 2008 werkt zij samen met pianist en bandleider Harry Happel die haar in contact bracht met bekende jazzprofessionals en die met haar de cd: “Introduction feat Marjoleine Leene “ opnam. De stijl van Intrioduction is mainstream met invloeden van bekende pianisten als Monty Alexander en Oscar Peterson. Harry Happel is de oprichter van het succesvolle trio: “intrioduction” (1976), waarmee hij over de hele wereld op alle grote jazzfestivals gespeeld heeft.
Een groot deel van Marjoleine’s eigen werk(teksten en muziek) sluit bijna naadloos aan op het bekende jazz standard repertoire. Haar eigen repertoire komt natuurlijk aan bod tijdens dit concert.

Bij het concert in Jazzclub Perdido zullen nummers van Intrioduction gebracht worden met Harry Happel; piano, Sven Happel; contrabas en Hans van Oosterhout op drums.

Aanvang concert is 20:30 uur in theaterzaal Kulturele Raad, Prinses Irenelaan 16 te Hillegom. Kaarten in voorverkoop verkrijgbaar bij Vivant Frank Evers, Mariastraat 2 Hillegom, via reserveren@perdido.nl en op de concertavond aan de zaal.

jazznieuws

Over jazznieuws

saxofoondocent en jazzworkshopleider